|
problem z nadmiernym owłosieniem, depilacja laserowa (ina) |
|
|
Witam, mam 23 lata i odwieczny problem z nadmiernym owłosieniem. Zbliża się lato a ja jestem bezradna. Codziennie musze się golić.. jest to strasznie ale to strasznie uciążliwe.. Używam golarek jednorazowych, bo prawdę mówiąc boję się trochę depilatora i bólu z nim związanego.. Kiedyś parę razy użyłam jakiś kremów do depilacji, ale dostałam po nich jakiegoś uczulenia, więc szybko z nich zrezygnowałam. Od pewnego czasu zastanawiam się nad depilacją laserową. Coś tam słyszałam na jej temat, ale tak naprawdę bardzo mało wiem. Zastanawiałam się, że może tego rodzaju depilacja pomogłaby mi raz na zawsze pożegnać się z niechcianym owłosieniem. Ciekawa jestem tylko jak drogi może to być zabieg?? Jak długo trwa i gdzie go można wykonać? Jestem studentką, a jak wiadomo studenci to nie są zbyt bogaci ludzie w związku z tym mój portfel i możliwości są ograniczone... proszę odpiszcie mi jeśli wiecie coś na ten temat. Będę czekać. Pozdrawiam (więcej...) |
|
|
krostki po depilacji, nadwrażliwość po goleniu (zzzzzzzz) |
|
|
Cześć, hmm bardzo się zastanawiam, jakie mogą być skutki występowania tych krostek i dochodzę do wniosku, że masz po prostu bardzo delikatną skórę, która podatna jest na wszelkiego rodzaju podrażnienia. Spróbuj smarować te miejsca zaraz po goleniu jakimiś kremami mocno nawilżającymi może to w jakiś sposób pomoże. Używaj też kremów do golenia, które również zmiekcząwłoski i ułatwią golenie.
(więcej...) |
|
|
depilacja na wakacje, (misia17) |
|
|
Hej. Już prawie lato i prawie wakacje. Prawdę mówić już się nie mogę doczekać. Planujemy razem ze swoim chłopakiem wyjazd za granice pod namiot. Myśleliśmy o Chorwacji, ponieważ moi znajomi byli tam rok temu i bardzo sobie wszystko chwalili. Jest tylko jedno małe, xxx się jak będę mogła tam dbać o to aby na moim ciele było jak najmniej włosków, jeśli będziemy mieszkać pod namiotami, to za pewne łazienki będą bardzo prowizoryczne a co za tym idzie trudno będzie mi się tam golić. Znacie może jakieś skuteczne i trwałe metody depilacji, które pozwolą mi cieszyć się wakacjami i zapomnieć o wszelkich włoskach? Jakie środki działają najdłużej? Wdzięczna będę za każdą radę. Pozdrawiam
(więcej...) |
|
|
jaka depilacja najskuteczniejsza (Mirka) |
|
|
Stosuję depilację depilatorem, ale nie jest to najprzyjemniejsze, chciałam spróbować depilacji woskiem, ale to podobno osłabia skórę. I nie wiem co w końcu robić. Proszę doświadczonych o pomoc. (więcej...) |
|
|
Depilacja woskiem (Diana) |
|
|
Zastanawiam się nad depilacją laserową a woskiem. Czy któraś z was korzystała z depilacji woskiem? Czy faktycznie jest ten zabieg bolesny? (więcej...) |
|
|
depilacja miejsc intymnych (Elinka) |
|
|
Witam wszystkich! Moje pytanie bedzie skierowanie głownie do xxxodzi wlasnie o depilacje miejsc intymnych...jakie macie sposoby?kupilam sobie niedawno depilator elektryczny ale boje sie go użyć do miejsc intymnych...wosk tez boli, maszynki i kremy dzialaja tylko na 1 dzien...wiec co jest najlepsze?chodzi mi o domowe sposoby. (więcej...) |